Monday, August 15, 2011

Fashion Show Press Release

Here follows a Swedish press release for our Malmö fashion show on Wednesday:


Photo: Anna Österlund
Malmö har många talangfulla modedesigners som är på väg att bli stora på ett internationellt plan. De vill visa Sverige och världen att detta är en stad att räkna med nu och i framtiden men det har saknats en arena som sammanför dem med hemmapubliken.

Därför har tre internationellt erkända svenska modedesigners verksamma i Öresundsregionen gått samman för att högkoncentrerat och storslaget med en modevisning visa sina vår/sommar-2012-kollektioner för Malmöpubliken.

Det behövs aktörer som stödjer sina lokala designers på samma höga nivå som Stockholm och Göteborg gör genom modevisningar, modemässor och andra evenemang. "Närheten till den stora modestaden Köpenhamn borde vara en fördel i jämförelse med de andra svenska storstäderna, ändå ligger vi långt efter i antal event som hålls", säger Anna Österlund designer för Ravishing Mad. Hon fortsätter berätta att hon länge tänkt på att mode i Malmö har inte fått lika stort utrymme att visa upp sig live som musik, dans och teater och att det nu är dags att ta saken i egna händer. Anna ser det här som starten på en profilering av Malmö som modestad.

Tillsammans med Jenny Grettve är Anna Österlund initiativtagare till den nya modescenen som går under namnet 38 minuter. Eventet koncentreras till att visa mode i sin renaste form samtidigt som samarbetaen över olika konstnärliga discipliner är en viktig del. -Därför har vi valt att inte skapa en festkväll med bar och mingel. Det blir snarare en form av ”pop-up-event” som under 38 minuter är sprängfyllt av mode och kultur för att sedan tystna igen och därefter återkomma varje säsong för att växa sig starkt, berättar Jenny Grettve.

Detta är starten på en modedag som återkommer gång på gång för att bli en av de modescener i Sverige som branschen och modepubliken räknar med. 38 minuter äger rum hos Mitt Möllan, som omvandlar före detta Leonard Butiksgata på Claesgatan till ett hus för konst, kultur, design och mode.


Var? P-huset Leonard, Claesgatan 6, Malmö den 17 augusti 21.00, insläpp 20.30, begränsat antal platser och gästlista i dörren. OSA på www.38minuter.se

Vad? Jenny Grettve, Ravishing Mad och MAXJENNY skapar en kväll som samlar Malmös invånare och modebranschfolk och visar bredden av Malmös rika kulturutbud.

RAVISHING MAD
Den respekterade tidningen Collezioni Sport and Street utnämnde redan 2008 Ravishing Mad till "reinventor of denim". Höga midjor, draperade silhuetter, målade jeans istället för blekta. Designern och mångkonstnären Anna Österlund har på olika sätt fortsatt att utveckla nyskapande dam- och herrjeans parallellt med en mängd film-, foto- och konstprojekt. Ravishing Mad samarbetar gärna och ofta med musiker, konstnärer och dansare för att både bredda och ifrågasätta vår syn på mode och identitet. Kollektionerna visas på modeveckorna i New York, Paris och Berlin och det första tillfället att se SS-12 är under Stockholms modevecka 9-11 augusti. www.ravishingmad.se  info(at)ravishingmad.se

JENNY GRETTVE
Jenny Grettve visade sin första kollektion i augusti 2010 och sen dess har hon uppmärksammats mycket för sina klassiska plagg med annorlunda skärningar. Jenny är utbildad arkitekt och det syns ofta i hennes sätt att konstruera och tänka kring mode. Märket arbetar för att vara ekologiskt hållbart genom att närproducera och använda alternativa material. Jenny Grettves vår/sommarkollektion 2012 kommer att visas under Stockholm Fashion Week samt i New York i september.  www.jennygrettve.com  info(at)jennygrettve.com

MAXJENNY
MAXJENNY art fashion and style är ett innovativt koncept konstruerat av designern Maxjenny  Forslund. Maxjenny arbetar intuitivt som modedesigner och använder inte traditionella sätt för att komma fram till sin form utan arbetar direkt i tyget och på kroppen. Hon arbetar med metoden direkt drapering -detta tillåter henne att improvisera, följa tygets karaktär och använda dess hela vidd, vilket också medför extremt lite spill. Detta nya sätt att jobba, tänka, hennes spontana säkra bruk av färger och förmågan att ständigt utvecklas framåt i nya material har blivit hennes signum. www.maxjenny.com  info(at)maxjenny.comTACK TILL!


hår och smink:
Big Hair Mama - Är en Ekologisk hårsalong på Kristianstadgatan 13b, vid Möllan. Fixar håret på MAXJENNYs modeller.
Matilda Lundahl Genko hårdesign - Håller till på Friisgatan 12, vid Triangeln. Stylar håret på Jenny Grettves modeller.
Blissiz - Ligger på Tessins väg 10c i Slottsstaden och erbjuder dig behandlingar inom hår, hud och kropp i en behaglig miljö under ett och samma tak. Gör hår- och makeup för Ravishing Mad.
Makeupartist Anne Hanson - Arbetar professionellt med alla typer av sminkningar och gör makeup på Jenny Grettves och Maxjennys modeller.

eventdesign:
CTED - Kreativ studio med fokus på möten, utställningar och event. CTED utformar och designar catwalk, ljus och bakgrunder till 38 minuter.

eventteknik:
INFORMATIONSTEKNIK - med kontor i Malmö, Köpenhamn, Århus, Oslo och Stockholm är en av Skandinaviens mest kompletta leverantörer inom audiovisuell kommunikation. Teknikleverantör till 38 minuter. 

lokal:
Mitt Möllan - Omvandlar före detta Leonard Butiksgata på Claesgatan till ett hus för konst, kultur, design och mode.

stolar:
Lunds tältuthyrning - Levererar helvita, stilrena och fräscha tält med den inredning ni behöver. Finns på Järngatan 31 i Lomma och bidrar med stolar till visningen.

dj:
HMWL - House Music With Love är en house-blog av musiker och DJ:s och sköter musiken på visningen.

hemsida:
Truls Bråhammar - Arbetar som webbutvecklare på Inka Interactive i Malmö

video:
Anna Österlund - Har fotat bakgrundsbild och video.
Jenny Grettve - Musik till videon
Camilla Dueholm - Arbetar som koreograf och voguing/waackingdansare i Köpenhamn.
Mary-Anne Buyondo - Modellar och dansar med tyg i videon.

dryck:
Ceethree’s iO - är en unik energikub baserad på grönt kaffe, nyttiga superfrukter och uppiggande örter. iO bjuder på dryck under 38 minuter.

tilltugg:
Larsa Foods - bjuder våra gäster på osten Oriental White, en genuin smakupplevelse från östra Medelhavet. 

modeller:
Epic People - Är en castingagentur som vill ta till vara på människor med karaktär, utstrålning och juste stil i Malmö och Öresundsregionen. Epic People har castat modeller till visningen.

dansare:
Moonwalkers - Malmöbaserad dansgrupp som öppnar 38minuter med uppträdande till dubstep.

No comments:

Post a Comment